Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Russische paddenstoelen
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
500
gram
paddestoelen
champignons of oesterzwammen
▢
300
ml
wijnazijn
▢
2
kruidnagels
▢
1
laurierblad
▢
1
theelepel
dillezaadjes
▢
10
peperkorrels
Instructies
Laat de azijn met de peperkorrels, het laurierblad, de kruidnagels en de dille 5 minuten koken en vervolgens afkoelen.
Borstel de paddestoelen voorzichtig schoon.
Snijd de grotere exemplaren in kleinere stukken.
Kook de paddestoelen 10 minuten in gezouten water.
Laat ze uitlekken.
Doe de uitgelekte paddestoelen in een goed schoon gewassen glazen pot.
Giet de azijn op de paddestoelen in de pot.
Giet een beetje olie op de azijn en sluit de pot goed af.
Laat de pot in ieder geval 2 weken op een koele plaats staan.
Pas dan mag de pot open en mogen de paddestoelen worden opgegeten.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Rusland
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch