Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Russische vleespastei
(Koulibiac)
Porties:
4
-6 personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
voor de vulling:
▢
3
dl
vleesbouillon
tablet
▢
150
gram
bulghur
natuurvoedingswinkel
▢
2
eetlepels
olie
▢
1
ui
gesnipperd
▢
1
teentje
knoflook
▢
100
gram
champignons
in plakjes
▢
150
gr plakjes
varkensfricandeau
in stukjes
▢
1
ei
fijngehakt hardgekookt
▢
2
eetlepels
peterselie
fijngehakte
▢
zout
▢
peper
▢
1-2
theelepels
gemberpoeder
▢
1
theelepel
kaneel
voor het deeg:
▢
1
pak
mix voor pizzabodem
450 gr
▢
2
eieren
apart losgeklopt
▢
snufje
zout
▢
50
gram
boter
gesmolten
▢
2
theelepels
kummel
Instructies
Vulling:
Breng de bouillon aan de kook, voeg de bulghur toe en bereid die volgens de gebruiksaanwijzing.
Bak in de olie de ui, de uitgeperste knoflook en de champignons ± 10 minuten.
Meng er de rest van de ingrediënten voor de vulling en de gare bulghur door.
Deeg:
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Vet een bakplaat in.
Kneed van de pizzamix, 1 losgeklopt ei, 1 1/2 dl water, zout en boter een soepel deeg.
Rol het deeg uit tot een vierkante lap van ruim 1/2 cm dik (bewaar de restjes deeg).
Schep de vulling in het midden op het deeg.
Vouw het deeg zò over de vulling dat een ovale bol ontstaat; plak de randen met water op elkaar.
Leg de bol met de naad naar onder op de bakplaat.
Snijd uit de restjes deeg een mooie roos en plak die met water op de bol.
Bestrijk de bol met 1 losgeklopt ei en bestrooi met kummelzaadjes.
Bak de bol in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar en goudbruin.
Serveer hem warm.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Rusland