Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Russische zuurkoolschotel
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
5
uien
▢
1
appels
▢
8
eetlepels
ganzevet
▢
1
kg
zuurkool
▢
½
laurierblad
▢
5
kruidnagels
▢
12
jeneverbessen
▢
2
kopjes
water
▢
250
gram
mager rookspek
▢
½
gebraden kip
▢
250
gram
pekelvlees
▢
4
saucijsjes
▢
200
gram
gedroogde metworst
▢
½
theelepel
suiker
▢
1
kopje
witte wijn
Instructies
Schil de uien en snijd ze in ringen.
Schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd hem in kleine stukjes.
Smelt het ganzevet in een pan (liefst een vuurvaste sierlijke vorm of schaal waarin u de zuurkool kunt serveren).
Bak de uiringen en appel in het ganzevet onder voortdurend roeren tot de appel tot moes is geworden.
Voeg de zuurkool erbij en keer deze verschillende malen om, zodat het vet goed verdeeld wordt.
Voeg laurierblad, kruidnagels, jeneverbessen en water bij de zuurkool en laat alles 30 minuten stoven.
Verwarm de oven tot 180 graden Celcius.
Leg het spek, de halve kip, het pekelvlees en de saucijsjes bij de zuurkool.
Snijd de metworst in dikke plakken en leg ook deze in de pan.
Laat de gegarneerde zuurkool 1 uur in de oven stoven.
Los de suiker op in witte wijn en giet deze 5 minuten voor het einde van de kooktijd over de zuurkool.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Rusland