75gzeeasteralternatief: kleine blaadjes verse spinazie
1eetlepelsherry
100ggerookte zalmblokjes
Zout naar smaak
Versgemalen peper naar smaak
Instructies
Breng de visfond samen met 4 dl water aan de kook in een pan.
Voeg de saffraandraadjes toe en laat ze ongeveer 3 minuten meekoken.
Schenk de koksroom bij de fond en laat de soep nog 1 minuut zachtjes doorkoken.
Haal de pan van het vuur als de soep niet direct wordt geserveerd.
Bewaar de afgekoelde soep afgedekt in de koelkast tot gebruik.
Breng de soep opnieuw aan de kook.
Voeg de zeeaster (of spinazie) toe en laat deze 2-3 minuten slinken in de soep.
Roer de sherry en de gerookte zalmblokjes door de soep.
Breng de soep op smaak met zout en peper.
Verdeel de soep over vier kommen en serveer.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Bij deze rijke en smaakvolle saffraansoep past een droge witte wijn zoals een Chardonnay of een Viognier. Deze wijnen hebben een volle body en subtiele kruidige aroma's die goed samengaan met de saffraan en de romigheid van de soep.