Geniet van deze smaakvolle Indonesische Sajoer Lodeh met groenten, gekookt in een kruidige bouillon en geserveerd met sappige varkenshaas en basmati rijst.
300gvarkenshaasin plakjes gesneden en kort gebakken
Basmati rijstvoor 4 personen, gekookt volgens de instructies op de verpakking
Instructies
Snijd alle groenten volgens de beschrijving en zet ze apart.
Breng ¾ liter water aan de kook in een grote kookpan en voeg de groentebouillonblokjes, kurkuma, trassi, laos, ketoembar en de serehstengel toe.
Roer goed door.
Voeg de haricots verts, winterpeen, uien, spitskool, rode paprika, bloemkoolroosjes en champignons toe aan de bouillon en laat het geheel zachtjes sudderen tot de groenten bijna gaar zijn.
Voeg de taugé en bamboescheuten toe en laat nog enkele minuten meekoken.
Roer op het laatste moment de boemboe sajoer boontjes en de santen door de groentenschotel.
Laat dit nog 5 minuten zachtjes koken, zodat de smaken goed kunnen mengen.
Roer af en toe door.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de sajoer lodeh warm, samen met basmati rijst en de eventueel gebakken varkenshaas voor een complete maaltijd.
Wijnadvies:
Een lichte, aromatische witte wijn zoals een Riesling of een koele Sauvignon Blanc past goed bij dit gerecht.