Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade à la minute
Een verse salade, direct aan tafel aangemaakt met eidooier, ansjovis en Parmezaanse kaas.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
schaaltjes
Ingrediënten
▢
2
fijngehakte ansjovisfilets
▢
Blokjes
brood
knapperig gebakken
▢
Citroensap
▢
2
eierdooiers
rauw
▢
Kropsla
▢
Olijfolie
▢
Parmezaanse kaas
geraspt
▢
Peper
Instructies
Verdeel de kropsla in blaadjes, was en droog ze.
Doe de blaadjes in een ruime slakom.
Zet in kleine schaaltjes de blokjes brood, eierdooiers, citroensap, ansjovis, Parmezaanse kaas en olie klaar.
Laat aan tafel de eierdooiers in de sla glijden.
Voeg citroensap, olijfolie en peper toe.
Schep de salade door.
Schep de ansjovis en kaas erdoor.
Strooi de blokjes brood erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer direct na het aanmaken.
Wijnadvies:
Een lichte, droge witte wijn.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
2
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden