Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade Ankara met Bloemkool en Ananas
Deze frisse salade met bloemkool, ananas, rozijnen en een romige sour cream is perfect als bijgerecht voor een lichte zomerse maaltijd.
Porties:
4
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
kom
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
1
kleine
bloemkool
▢
Zout
▢
100
g
belegen kaas
▢
2
schijven
ananas
▢
50
g
rozijnen
▢
1
beker
sour cream
▢
Peper
▢
1
eetlepel
fijngehakte peterselie
▢
1
eetlepel
fijngeknipt bieslook
▢
½
rode paprika
▢
Knackerbrood
Instructies
Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.
Kook de bloemkool 5 minuten in water met wat zout.
Laat de bloemkool uitlekken en afkoelen.
Snijd de kaas in dobbelsteentjes en de ananas in stukjes.
Week de rozijnen in water.
Schep de bloemkool, kaas, ananas, en rozijnen door elkaar.
Roer de sour cream erdoor en breng de salade op smaak met zout, peper en tuinkruiden.
Garneer de salade met de reepjes paprika en serveer met knackerbrood.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een lichte, frisse witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een Verdejo past goed bij de lichte en frisse smaken van deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
6
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.3
g
|
Sugar:
15
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Salade
Land van herkomst
Turkije
Jaargetijde:
Lente
/
Zomer
Feestdagen etc
Barbecue /
Bruiloft
/
Verjaardag