Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Salade Méditerranée
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
avocado
▢
¼
komkommer
▢
¼
rode paprika
▢
¼
prei
▢
100
g
belegen Goudse kaas
▢
1
sinaasappel
▢
¼
krop
Icebergsla
▢
½
deciliter
yoghurt
▢
½
deciliter
sour cream
▢
zout
peper
▢
paprikapoeder
▢
1
eetlepel
fijngehakte dille
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
augurken
Instructies
Snijd de avocado in de lengte door en neem de helften van elkaar.
Verwijder de pit en trek de schil voorzichtig van de avocado.
Snijd de avocado in plakjes.
Schil de komkommer en snijd deze eveneens in plakjes.
Ontdoe de paprika van zaad en zaadlijsten en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Was de prei, snijd hem in dunne ringen en was deze nogmaals.
Snijd de kaas in kleine blokjes.
Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in stukjes.
Was en droog de sla en scheur deze in stukjes.
Vermeng voor het sausje de yoghurt met sour cream, zout, peper, paprikapoeder en dille.
Pers het teentje knoflook er in uit en roer er de fijngesneden augurk door.
Schep het sausje door de overige ingrediënten.
Notities / Tips / Wijnadvies
Geef de salade als zomers lunchgerecht.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Salade
Land van herkomst
Mediterraan
/
Nederland