Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met ei en chorizo
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
4
kwarteleitjes
▢
2
eieren
▢
2
stengels
bleekselderij
▢
3
worteltjes
▢
1
eetlepel
mayonaise
▢
3
eetlepels
Biogarde roer
▢
2
theelepels
tacokruiden
AH,
▢
½
dl
abrlkozen-sinaasappeldrank
Dubbeldrank,
▢
zout
peper,
▢
100
g
chorizoworst
stukje,
▢
1
zakje
gemengde friséesla
200 g,
Instructies
VOORBEREIDEN:
In pan met ruim kokend water kwarteleitjes en eieren aan de kook brengen en 3 minuten laten koken.
Kwarteleitjes met eetlepel uit kokend water scheppen, onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
Eieren in nog 7 minuten hard koken.
Eieren onder koud stromend water afspoelen en laten afkoelen.
Intussen bleekselderij schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
Worteltjes schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.
In schaal mayonaise met Biogarde, tacokruiden en sinaasappel-abrikozendrank tot sausje roeren.
Bleekselderij en wortel door sausje scheppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Tot gebruik salade afgedekt in koelkast zetten.
BEREIDEN:
Chorizo in kleine blokjes snijden.
In droge koekenpan chorizoblokjes al omscheppend in 5 minuten zachtjes bruin en knapperig bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Intussen eieren pellen en in stukjes snijden.
Kwarteleitjes pellen en halveren.
Friséesla over vier borden verdelen.
Stukjes ei door salade scheppen.
Eiersalade over friséesla verdelen.
Halve kwarteleitjes erop leggen.
Chorizoblokjes erover strooien.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Lunch
/
Salade
/
Varkensvlees