Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met geitenkaas en druiven
Frisse salade met Romaine sla, andijvie, geitenkaas en druiven, met een honing-mosterddressing.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
1
krop
andijvie
▢
12
witte of blauwe druiven
▢
200
gram
geitenkaas
▢
1
theelepel
honing
▢
1
theelepel
mosterd
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
Peper
▢
1
krop
Romaine sla
▢
25
gram
zonnebloempitten
▢
1
eetlepel
wijnazijn
▢
Zout
Instructies
Maak de sla en andijvie schoon, scheur klein en verdeel over 4 borden.
Snijd de geitenkaas in plakjes en leg op de sla.
Meng de ingrediënten voor de dressing en verdeel over de salade.
Rooster de zonnebloempitten licht in een droge koekenpan en strooi over de salade.
Garneer met de druiven.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer als nagerecht met toast en een glas rode port.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Sauvignon Blanc, of rode port.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Kaas
/
Lunch
/
Salade
/
Tussendoortje
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch