Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met Groninger-mosterddressing en toast van Groningerkoek
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
½
Groningerkoek of Oudewijvenkoek
▢
1
boerenrookworst
250 g
▢
2
stronkjes witlof
▢
6
el
olijfolie
▢
2
el
azijn
▢
1
el
Groninger mosterd
▢
2
zakjes
waterkers à 75 g
▢
2
appels
geschild en in plakjes
Instructies
Verwarm de ovengrill voor op 180°C.
Snijd van de Groningerkoek 12 plakken van 1/2 cm dikte.
Leg de plakjes koek op een bakplaat en schuif ze 10 cm onder de grill.
Gril de koek in 1-3 minuten goudbruin, halverwege omdraaien (let op dat de plakjes niet verbranden).
Laat de koek op een rooster afkoelen.
Verwarm de rookworst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Haal de blaadjes van de witlof los en snijd ze in 2-3 stukken.
Klop in een schaal de olie met de azijn, mosterd, zout en peper tot een dressing.
Schep de waterkers, witlof en appel luchtig door de dressing.
Verdeel de salade over vier borden.
Snijd de worst in plakjes en leg ze op de salade.
Serveer de salade met de geroosterde Groningerkoek.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc of Pinot Grigio, past goed bij deze salade.
Variaties:
Vervang de boerenrookworst door een andere gerookte worst, zoals cervelaat of salami.
Voeg extra groenten toe aan de salade, zoals tomaat, komkommer of paprika.
Gebruik een andere dressing, zoals een yoghurt- of honingmosterddressing.
Tip:
Serveer de salade met een stukje brood of stokbrood.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
30
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Salade
/
Vlees
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Groningen
/
Nederland