Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met kaas en peer
Een frisse salade met zoete peer, zachte kaas en een pittige vinaigrette.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
schaal
snijplank
Ingrediënten
▢
1
grote
of 2 kleine sappige peren
▢
100
gram
jonge kaas
▢
Krulandijvie
frisé
▢
Citroensap
▢
Olie
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Was de krulandijvie en laat goed uitlekken.
Snijd de jonge kaas in blokjes.
Schil de peren en snijd het vruchtvlees in blokjes of reepjes.
Meng de kaas en de peer door de sla.
Maak een vinaigrette van olie en citroensap, peper en zout.
Meng de vinaigrette door de salade.
Houd de buitenste groene en de binnenste gele blaadjes van de sla apart.
Bedek een schaal met aangemaakte groene blaadjes.
Schep de salade van de gele blaadjes erop.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg eventueel wat walnoten of andere noten toe voor extra crunch.
Wijnadvies:
Een frisse witte wijn, zoals Sauvignon Blanc.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
18
g
|
Zout:
0.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
/
Kaas
/
Lunch
/
Salade
Land van herkomst
Nederland
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch