Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met spekjes en amandelen
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
slaschaal, inhoud 3 liter
Ingrediënten
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
150
g
ontbijtspek
plakjes,
▢
2
zakjes
amandelen
á 65 g, Baukje,
▢
1
eetlepel
Italiaanse keukenkruiden
▢
1
blikje
mandarijnpartjes
netto 312 g,
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
2
theelepels
mosterd
▢
zout
▢
peper
▢
3
zakjes
gemengde sla
á 200 g,
Instructies
VOORBEREIDEN:
In koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
Ontbijtspek in 3 minuten knapperig bakken.
Uit pan nemen en op keukenpapier laten afkoelen.
Amandelen aan bakvet toevoegen en al omscheppend in 3 min lichtbruin bakken.
Italiaanse kruiden toevoegen en al omscheppend 1 minuut meebakken, zodat alle amandelen bedekt zijn met kruiden.
Laten afkoelen.
In zeef mandarijntjes laten uitlekken, hierbij 2 eetlepels sap opvangen.
In kom mandarijnsap, citroensap, mosterd, zout en peper tot dressing roeren.
Rest van olie erdoor kloppen.
BEREIDEN:
In slaschaal sla, amandelen, spekjes, mandarijntjes en dressing door elkaar mengen
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Noten
/
Salade
/
Varkensvlees
Jaargetijde:
Snel te maken