Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met Spekjes en Gekruide Amandelen
Geniet van deze knapperige salade met spekjes en gekruide amandelen, een perfecte combinatie van hartig en zoet met een frisse dressing!
Porties:
4
personen
Bereidingstijd:
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Koekenpan
Slaschaal (3 liter inhoud)
Zeef
Ingrediënten
▢
150
g
ontbijtspek plakjes
▢
130
g
amandelen
2 zakjes à 65 g
▢
3
zakjes
gemengde sla
200 g elk
▢
1
blikje
mandarijntjes
netto 312 g
▢
5
el
olijfolie
▢
2
el
citroensap
▢
1
el
Italiaanse kruiden
▢
2
tl
mosterd
▢
Zout en peper naar smaak
Instructies
Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan.
Bak het ontbijtspek in ongeveer 3 minuten knapperig.
Haal het spek uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier.
Voeg de amandelen toe aan het achtergebleven bakvet.
Bak de amandelen al omscheppend in ongeveer 3 minuten lichtbruin.
Voeg de Italiaanse kruiden toe en bak al omscheppend nog 1 minuut, zodat alle amandelen bedekt zijn met de kruiden.
Laat de amandelen daarna afkoelen.
Laat de mandarijntjes uitlekken in een zeef en vang 2 eetlepels sap op.
In een kom roer je het mandarijnsap, citroensap, mosterd, zout en peper tot een dressing.
Voeg de resterende olijfolie toe en klop alles goed door elkaar.
Meng in de slaschaal de gemengde sla, gekruide amandelen, spekjes, mandarijntjes en de dressing door elkaar.
Serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer deze salade met een frisse Sauvignon Blanc of een lichte Chardonnay.
Voedingswaarden
Calories:
350
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
10
g
|
Vet:
28
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
6
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Noten
/
Salade
/
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland
Feestdagen etc
Kerst
/
Picknick