Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met varkenshaas en appel
Aller Hande 1997
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
rond uitsteekvormpje,doorsnede 8 cm,
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
2
appels
Elstar,
▢
25
g
boter of margarine
▢
1
eetlepel
calvados of cognac
slijter,
▢
3
eetlepels
olie
▢
1
eetlepel
witte-wijnazijn,
▢
1
zakje
slamelange
100 g,
▢
2
bosuitjes
▢
2
theelepels
roze peperbessen
potje, Royal Mail,
▢
1
varkenshaas
250 g,
▢
1
theelepel
tijm
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
1
eetlepel
slankroom
bekertje á 2 dl, AH,
Instructies
Appels schillen, klokhuizen verwijderen en in blokjes snijden.
In koekenpan 1/2 eetlepel boter verhitten.
Appelblokjes toevoegen en 2 minuten op laag vuur al omscheppend bakken.
Van vuur af calvados toevoegen en laten afkoelen.
In kommetje olie en azijn tot sausje kloppen.
Sla over vier borden verdelen.
Vormpje midden op bord zetten.
¼ Deel van appelblokjes erin scheppen en gladstrijken.
Op zelfde manier op andere drie borden elk taartje maken.
Bosuitjes schoonmaken en in ringetjes snijden.
Peperbessen met bolle kant van theelepel pletten.
Varkenshaas in dunne plakken snijden.
Bestrooien met tijm, zout en peper. In koekenpan rest van boter verhitten.
Plakken varkenshaas op hoog vuur lichtbruin bakken.
Plakken uit pan nemen en warm houden in aluminiumfolie.
Aan bakvet 1 eetlepel water toevoegen en aanbaksels losroeren.
Room toevoegen en laten afkoelen.
Vleesvocht erdoor roeren.
Varkenshaas als waaier om taartje leggen.
Sausje erover sprenkelen.
Garneren met bosuitjes en roze peperbessen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Lunch
/
Salade
/
Varkensvlees