Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met warme gemarineerde vijgen en blauwe kaas
Allerhande 2002
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
plasticfolie
kommetje
Ingrediënten
▢
6
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
balsamicoazijn
▢
½
eetlepel
vloeibare honing
▢
zout
▢
6
verse
vijgen
▢
100
g
eikenbladslamelange met rucola
▢
150
g
blauwaderkaas
bijv. blue stilton
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
In kommetje olie, azijn en honing tot dressing kloppen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Vijgen elk in 4 partjes snijden en partjes in dressing leggen.
Vijgen ongeveer 5 minuten laten marineren.
Af en toe omscheppen.
Vijgen uit dressing nemen en op schilkant in ovenschaal leggen; dressing bewaren.
Intussen sla over vier bordjes verdelen en kaas erover verbrokkelen.
Bordjes en ovenschaal afdekken met plasticfolie en tot gebruik in koelkast bewaren.
Ovengrill voorverwarmen.
Ovenschaal met vijgen ca. 3 minuten vlak onder grill schuiven.
Warme vijgen over bordjes met sla verdelen.
Dressing doorroeren en over salade sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Kaas
/
Salade
/
Voorgerechten
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch