Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade met warme gemberdressing
Aller Hande 1996
Porties:
4
Bereidingstijd:
15
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
keukenpapier
Ingrediënten
▢
6
gemberbolletjes
▢
1
zakje
veldsla
75 g,
▢
1
avocado
▢
2
eetlepels
citroensap
▢
50
g
magere spekreepjes
bakje á 250 g,
▢
1
eetlepel
gembersiroop
▢
2
eetlepels
walnotenolie
▢
peper
Instructies
Gemberbolletjes in stukjes snijden.
Sla over vier bordjes verdelen.
Avocado schillen, halveren en pit verwijderen.
Helften in lengte in dunne plakken snijden en over sla verdelen.
1 Eetlepel citroensap over avocado sprenkelen.
In droge koekepan spekreepjes al omscheppend 3 minuten bakken.
Op keukenpapier laten uitlekken.
Gember, gembersiroop, olie en rest van citroensap in dezelfde pan verhitten en tot dressing roeren.
Op smaak brengen met peper.
Dressing over avocado scheppen.
Spekreepjes erover strooien
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveren met stokbrood met sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Calories:
200
kcal
|
koolhydraten:
17
g
|
Protein:
3
g
|
Vet:
13
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Varkensvlees