Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade Niçoise klassiek
Een klassieke Franse salade met tonijn, ei, olijven en een frisse vinaigrette.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
kom
snijplank
Sla bak
Ingrediënten
▢
2
ansjovisfilets
▢
2
hardgekookte eieren
▢
1
teentje
knoflook
▢
8
zwarte ontpitte olijven
▢
Dragonazijn
▢
Krulandijvie of kropsla
▢
Olijfolie
▢
Peper
▢
1
vleestomaat
Instructies
Halveer het teentje knoflook en wrijf een slabak hiermee in.
Pluk de blaadjes van de sla, was ze en droog ze goed.
Snijd de hardgekookte eieren in kleine stukjes.
Hak de ansjovisfilets zeer fijn.
Pel de tomaat en snijd in stukjes.
Vermeng de sla met het ei, de ansjovis, de tomaat en de olijven.
Roer een vinaigrette van olijfolie en dragonazijn.
Voeg peper toe aan de vinaigrette (geen zout, want de ansjovis is al zout).
Schep de vinaigrette luchtig door de salade.
Garneer eventueel met een olijf of ansjovisfilet.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Voeg eventueel gekookte krieltjes of tonijn toe aan de salade.
Wijnadvies:
Een droge rosé uit de Provence.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
22
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Lunch
/
Salade
/
Vis
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Zomer