Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade niçoise met krieltjes en tonijn
Snel te maken
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Blender
Ingrediënten
▢
1
bak
krieltjes met lentedressing
450 g
▢
400
g
sperziebonen
▢
3
eieren
▢
1
ui
▢
1
krop
sla
▢
1
blikje
tonijn
stukken in water 185 g
▢
10
zwarte olijven
▢
4
tomaten
▢
5
eetlepels
olijfolie
▢
2
eetlepels
wijnazijn
Instructies
Krieltjes volgens gebruiksaanwijzing in magnetron bereiden en iets af laten koelen.
Sperziebonen schoonmaken, halveren en in 4 minuten beetgaar koken.
Bonen afgieten en onder koud water afspoelen.
Eieren in 7 minuten hard koken, pellen en in partjes snijden.
Ui pellen en in halve ringen snijden.
Sla wassen, drogen en in stukken scheuren.
Tonijn laten uitlekken.
Olijven halveren.
Tomaten schoonmaken en in parten snijden.
Sla in grote schaal leggen.
Sperziebonen, tomaten, olijven, tonijn, ui, ei en krieltjes erover verdelen.
Van olie, azijn, zout en peper dressing kloppen.
Dressing over salade sprenkelen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Salade
/
Vis
Land van herkomst
Frankrijk