Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade Niçoise van Astrid Veltman
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
krop
eikebladsla
▢
2
grote
pomodori
stevige rijpe
▢
10
verse
basilicumblaadjes
▢
zout
▢
versgemalen peper
▢
1
rode ui
▢
2
aardappels
gekookte
▢
1
kleine
groene paprika
▢
1
klein blikje
flageolets
▢
2
blikjes
tonijn
naturel
▢
2
eieren
▢
2
blikjes
ansjovis
▢
20
olijven
zwarte ontpitte
▢
1
klein potje
kappertjes
▢
9
eetlepel(s)
olijfolie
▢
3
eetlepel(s)
rode wijnazijn
Italiaanse
▢
½
eetlepel
citroensap
▢
1
theelepel
Dijonmosterd
▢
gembersiroop
Instructies
Bekleed een grote schaal met de slabladeren.
Ontvel de tomaten en snijd ze in plakken.
Snijd de basilicumblaadjes in reepjes en verdeel 1/5 ervan over de tomaten.
Bestrooi met zout en peper.
Snijd de ui in dunne ringen, de aardappelen in blokjes en de paprika in reepjes.
Laat de flageolets en de tonijn uitlekken en maak de tonijn kleiner.
Kook de eieren in 10 minuten hard, pel ze en snijd ze in partjes.
Leg op de tomaten achtereenvolgens de ui, aardappel, paprika, flageolets en tonijn.
Garneer met de ansjovis, de kappertjes, de olijven en de rest van de reepjes basilicum.
Klop een dressing van de olie, de azijn, het citroensap, de mosterd, zout, peper en een druppel gembersiroop.
Schenk de dressing over de salade en verdeel er de eipartjes over.
Zet de salade een uur koel weg. Lekker met knapperig stokbrood en boter.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade