Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade Périgourdine
Geniet van een rijke, smaakvolle Franse salade met gerookte eendenborst, walnoten en geroosterde knoflook, perfect voor een luxe diner. Deze salade combineert frisheid met diepe, rokerige smaken.
Porties:
8
personen
Bereidingstijd:
40
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal, royaal ingevet
grote schaal
Ingrediënten
▢
50
gr
boter
▢
24
teentjes
verse knoflook
ongepeld
▢
400
gr
gerookte eendenborst filet
in dunne plakken
▢
1
krop
eikebladsla
▢
1
krop
frisée-sla
▢
4
eetlepels
kippenbouillon van tablet
▢
2
eetlepels
milde rode wijnazijn
▢
4
eetlepels
notenolie
▢
40
mooie
halve walnoten
▢
Grof zeezout
▢
Zout
▢
Versgemalen peper
Instructies
Verwarm de oven voor op 200°C.
Strooi grof zeezout op de bodem van de ingevette ovenschaal.
Leg de ongepelde knoflookteentjes in de schaal en bestrooi met grof zeezout.
Strijk een likje boter op elk teentje knoflook.
Schenk 1,5-2 dl warm water in de schaal.
Bak de knoflook in het midden van de oven gedurende 40 minuten.
Bedruip de knoflook regelmatig en zorg ervoor dat er voldoende water in de schaal blijft, voeg indien nodig extra water toe.
Verdeel de slasoorten in stukjes en leg ze in een grote schaal.
Verdeel de plakjes gerookte eendenborst en halve walnoten over de sla.
Leg de geroosterde knoflook ernaast.
Meng de rode wijnazijn, zout, peper, notenolie en kippenbouillon en schenk dit mengsel over de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de Salade Périgourdine met stokbrood of boerenbrood.
Geniet van deze heerlijke salade met gerookte eendenborst filet en geroosterde knoflook!
Wijnadvies:
Een lichte, fruitige rode wijn zoals een Pinot Noir past uitstekend bij deze salade.
Voedingswaarden
Calories:
380
kcal
|
koolhydraten:
12
g
|
Protein:
22
g
|
Vet:
30
g
|
Zout:
2.5
g
|
Sugar:
1
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Eend
/
Salade
/
Voorgerechten
Land van herkomst
Frankrijk
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter
Feestdagen etc
Kerst