Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Voedingswaarde-etiket
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van fusilli en paprika
Aller Hande 1996
Voorbereidingstijd
40
minuten
min
Bereidingstijd:
5
minuten
minuten
wachten
1
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
staafmixer
Ingrediënten
▢
Ingrediënten:
▢
1
grote
rode paprika
▢
1
grote
gele paprika
▢
200
g
fusilli
pak a 500 g,
▢
250
g
broccoli
▢
zout
▢
150
g
zachte geitenkaas
Bettinne Blanc,
▢
100
g
achterham in dikke plakken
▢
1
sinaasappel
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
zakje
verse basilicum
a 15 g,
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
1
eetlepel
witte wijnazijn,
▢
versgemalen peper
Instructies
VOORBEREIDEN:
Oven voorverwarmen op 225 °C of gasovenstand 5.
Paprika's op bakplaat in oven leggen en in 20 minuten zacht laten worden.
Halverwege paprika's keren.
Uit oven in schaal leggen, afdekken en 10 minuten laten staan.
Intussen fusilli koken volgens gebruiksaanwijzing.
Broccoliroosjes van stronk snijden.
In pan met weinig water en zout broccoliroosjes in 4 minuten beetgaar koken.
Broccoli in zeef onder koud water afspoelen.
Met puntig mesje inkeping in paprika's maken en vocht boven kom opvangen.
Met mesje velletjes van paprika's trekken.
Paprika's halveren en zaadlijsten verwijderen.
Vruchtvlees in reepjes snijden.
Korstjes van geitenkaas snijden.
Geitenkaas en ham in blokjes snijden.
Sinaasappel uitpersen.
Sap bij paprikavocht schenken.
Knoflookpellen en erboven uitpersen.
Basilicum erboven fijnknippen.
Olie en azijn toevoegen.
Met staafmixer tot glad gebonden saus mengen.
Fusilli afgieten en met paprikareepjes, broccoli, geitenkaas en ham door saus scheppen.
Salade laten afkoelen.
In koelkast in 1 uur door en door koud laten worden.
BEREIDEN:
Salade nogmaals doorscheppen.
Eventueel op smaak brengen met zout en peper.
Voedingswaarden
Calories:
55
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Pasta
/
Salade