Ga terug
Email Link
Afdrukken
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van gebakken kabeljauwwangen en gekookt spek
Porties:
4
personen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
150
gram
gemengde sla
▢
2
eetlepels
olijfolie
▢
2
dikke plakken
gerookt spek
van ± 1 cm
▢
2
kabeljauwwangen
▢
boter
▢
3
eetlepels
sherry-azijn
▢
2
eetlepels
lente-uitjes
gesnipperde of bieslook
▢
peper
▢
zout
Instructies
Was de sla en laat uitlekken.
Kruid met peper en zout, meng er de olijfolie door en verdeel de sla over de 4 borden.
Haal het zwoerd van het spek en snijd het in dunne reepjes.
Smelt in een pan een klontje boter en bak daarin de kabeljauwwangen en het spek gaar.
Blus af met de sherry-azijn.
Schik de kabeljauwwangen en het spek op de salade, overgiet met de warme vinaigrette en bestrooi met wat fijngesnipperde lente-uitjes of bieslook.
Notities / Tips / Wijnadvies
De kabeljauwwangen kunt u vervangen door lottewangen (duurder) of roggewangen (goedkoper).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Salade
/
Vis