Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van krulandijvie met walnoten
Porties:
4
personen
Total time
20
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
slacentrifuge
Ingrediënten
▢
1
krop
krulandijvie
▢
80
gram
walnoten
gepelde
▢
2
sneetjes
wit brood
zonder korst
▢
30
gram
boter
Voor de vinaigrette:
▢
1
eetlepel
witte wijnazijn
▢
1
theelepel
tahin
▢
3
eetlepels
notenolie
▢
zout
▢
peper
Instructies
Was de krulandijvie, verwijder een deel van de harde bladnerven en slinger de blaadjes in een slacentrifuge droog.
Hak de walnoten grof.
Vermeng voor de vinaigrette de azijn en de olie in een kommetje, breng het mengsel op smaak met zout en peper en roer er de tahin door.
Snijd het brood in dobbelsteentjes en bak die in de boter goudbruin en knapperig; houd ze op een vlamverdeler warm.
Vermeng de krulandijvie in een grote kom met de vinaigrette en verdeel de salade over 4 borden.
Strooi er de gehakte walnoten en de gebakken broodcroûtons over en serveer direct.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Noten
/
Salade