Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Salade van peer met Cabrales, bacon en warme sherry dressing
Porties:
8
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
Voor de dressing:
▢
100
ml
medium sherry
▢
Azijn naar smaak
▢
Honing naar smaak
▢
1
theelepel
mosterd
Voor de salade:
▢
1
zak
gemengde sla
▢
2
rijpe
handperen
geschild en in kleine stukjes gesneden
▢
150
gram
Cabrales
verkruimeld (Spaanse blauwschimmelkaas)
▢
8
plakjes
bacon
krokant gebakken en vier plakjes in kleine stukjes gebroken
Instructies
verwarm de sherry in een sauspan en laat een beetje inkoken.
Voeg azijn en honing naar smaak toe en meng goed.
Roer de mosterd erdoor en breng op smaak met peper.
Voor het serveren:
Gebruik bijvoorbeeld een glaasje of Martini-coupe.
Leg onderin de coupe een klein beetje gemengde sla en daar bovenop wat stukjes peer.
Verdeel de verkruimelde Cabrales eroverheen en giet er een beetje van de lauwwarme dressing over.
Bestrooi met de verkruimelde stukjes bacon.
Leg een plakje krokant gebakken bacon op de rand van het glas als garnering.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de salade direct als smakelijke Spaanse tapa genaamd "Ensalada de Cabrales con Salsa de Jerez" (Salade van Cabrales met Sherry dressing).
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Salade