Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Saltimbocca alla Romana
Aller Hande 1996
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
deegroller
12
cocktailprikkers
Ingrediënten
▢
250
g
peultjes
▢
200
g
broccoli
▢
½
kleine
witte kool
ca. 500 g,
▢
4
takjes
peterselie
▢
6
plakjes
rauwe Parmaham
▢
4
kalfsschnitzels
á 125 g,
▢
zout
▢
peper
▢
6
theelepels
salie
AH,
▢
2
eetlepels
bloem
▢
2
eetlepels
boter
of margarine
▢
3
eetlepels
olijfolie
▢
160
ml
vleesfond
▢
1
dl
droge witte wijn
▢
citroensap
Instructies
Voorbereiden:
Peultjes, broccoli en kool schoonmaken en wassen.
Broccoliroosjes van stronk snijden.
Kool in vieren snijden en harde stronk wegsnijden.
In kopje peterselie fijnknippen.
Plakjes ham halveren.
Schnitzels met deegroller iets uitrollen en elk in 3 gelijke stukken snijden.
Inwrijven met zout en peper.
Salie erover strooien.
Op elk stukje vlees 1 plakje ham leggen.
Vaststeken met cocktailprikker.
Tot gebruik afgedekt in koelkast leggen.
Bereiden:
De borden voorverwarmen.
In (stoom)pan 1/2 liter water aan de kook brengen.
Groenten in stoommandje of roestvrijstalen vergiet leggen.
Mandje boven kokend water hangen en groenten afgedekt in ca. 15 minuten beetgaar stomen.
Bloem op plat bord strooien.
Vlees één voor één door bloem wentelen.
In wijde koekenpan boter en 1 eetlepel olie verhitten.
Vlees op half hoog vuur in ca. 3 minuten bruin en net aan gaar 'bakken.
Vlees op borden leggen.
Fond en wijn door bakvet roeren en ca. 1 minuut zachtjes laten inkoken.
Jus over vlees scheppen.
Peterselie erover strooien.
Groenten ernaast leggen en besprenkelen met rest van olie en citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten