Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Saltimbocca alla Romana I
Saltimbocca is een klassiek Italiaans gerecht dat letterlijk 'spring in de mond' betekent. De toevoeging alla romana geeft aan dat het gerecht uit de omgeving van Rome komt.
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
plasticfolie
cocktailprikkertjes
Ingrediënten
▢
4
kalfslapjes
elk ± 60 gr
▢
zout
▢
2
plakken
Parmaham
▢
4
verse
salieblaadjes
iets dikker gesneden
▢
1
eetlepel
boter
▢
1
borrelglaasje
droge witte wijn
▢
2
eetlepels
peterselie
geknipte
▢
zwarte peper
versgemalen
Instructies
Maak het vlees tussen plasticfolie met een deegroller wat platter.
Wrijf het vlees aan één kant met weinig zout, maar royaal met peper in.
Halveer de ham overdwars.
Leg op elk lapje vlees een halve plak ham en een salieblaadje, rol ze op met de hamkant naar binnen en zet ze met een cocktailprikker vast.
Verhit de boter en braad het vlees hierin rondom in ± 5 minuten aan.
Schenk de wijn in de pan (niet op het vlees) roer de en aanbaksels van de panbodem los.
Laat op hoog vuur tot een dunne saus inkoken.
Leg het vlees op de borden en lepel er wat saus over.
Strooi er eventueel geknipte peterselie over.
Lekker met roergebakken peultjes, broccoli en (verse) eiertagliatelle.
Variatie: U hoeft de saltimbocca niet per se op te rollen. Prik de ham en het salieblaadje op het midden van het vlees vast en bak het zo.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vlees
Land van herkomst
Italië