Ga terug
Email Link
Afdrukken
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng panas hati
Gekruiden garnalen
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
50
gram
garnalen
gekookte
▢
3
eetlepel(s)
uien
gesneden
▢
2
tenen
knoflook
gesneden
▢
20
groene lomboks
▢
1
theelepel
djahé
▢
2
eetlepel(s)
zoute ketjap
▢
4
eetlepel(s)
olie
▢
citroensap
Instructies
Was de lomboks, verwijder pitjes en snijd ze in stukjes van 1 cm.
Fruit ui met knoflook, lomboks en djahé.
Bak de garnalen 1 min. mee in de olie tot de uiengeel zijn geworden.
Maak af met ketjap en citroensap.
Gebruik vooral geen zout want gekookte garnalen kunnen al erg zout zijn.
Magnetron:
Verwarm de olie in een magnetronschaal van tenminste 1 liter inhoud onafgedekt ca. 3 min. op 100%.
Roer de ui met de knoflook, lomboks en djahé erdoor en verwarm onafgedekt 3 a 4 min. op 100%.
Voeg garnalen toe en breng op smaak met ketjap en citroensap.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Basisrecept
/
Bijgerecht
/
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Indonesië