Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sambal Goreng Telor (Pittige eieren in kokossaus)
Pittige eieren in een kruidige sambal-tomatensaus met kokos, een smaakvol vegetarisch Indisch gerecht.
Porties:
4
Voorbereidingstijd
10
minuten
min
Bereidingstijd:
20
dagen
dagen
Total time
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
pan
Wok
diepe schaal
Ingrediënten
▢
2
eetlepels
Conimex geraspte kokos
▢
1
teentje
knoflook
▢
8
eieren
▢
2
uien
▢
4
theelepels
Conimex sambal oelek
▢
2
theelepels
basterdsuiker
▢
2
eetlepels
tomatenpuree
▢
2
eetlepels
Conimex wokolie
Instructies
Snipper de ui en hak de knoflook fijn.
Kook de eieren hard in 8 minuten, pel en bewaar in warm water.
Verhit de wokolie, wok de uien en knoflook op laag vuur.
Voeg sambal oelek, suiker en tomatenpuree toe en bak kort mee.
Voeg kokend water toe en laat 3 minuten doorkoken.
Roer de kokos door de saus en zet het vuur laag.
Kerf de eieren in.
Voeg de eieren toe en warm 2 minuten mee.
Halveer de eieren en schenk de saus erover.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met lente-ui en atjar tjampoer.
Wijnadvies:
Een droge witte wijn, zoals Gewürztraminer.
Voedingswaarden
Calories:
300
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
15
g
|
Vet:
20
g
|
Zout:
1
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Azië
/
Indonesië
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden