Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sannie’s Baka Bana met pindasaus.
gebakken banaan
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
4
bakbananen
grote rijpe / schillen, door de helft snijden en in de lengte ook doorsnijden
▢
100
gram
zelfrijzend bakmeel
▢
2
eetlepel(s)
maizena
▢
3
eetlepel(s)
Greensweet erythritol suiker
of gewoon witte suiker
▢
½
theelepel
zout
▢
150
ml
7up
of eigen merk / geen light
▢
1
zakje
Faja Lobi pinda sambal
200 gram (maken volgens aanwijzingen op de verpakking)
▢
1
flinke scheut
zonnebloemolie
Instructies
Meng met de garde het zelfrijzend bakmeel, zout, suiker, maizena en sprite met elkaar tot een glad beslag.
Verhit de olie in een pan.
Haal de banaan door het beslag, laat een beetje uitlekken en doe in de verhitte olie.
Bak aan beide kanten goed bruin (ik heb ze per kant ongeveer 3 minuten gedaan).
Haal de banaan eruit en laat uitlekken op keukenpapier.
Lekker met de pindasaus van Faja Lobi die ik gemaakt heb zoals op de verpakking gemaakt heb, zonder extra toevoegingen dan alleen water.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Fruit
Land van herkomst
Indonesië