Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sannie’s Duivelse Kip uit de Slowcooker
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
kilo
kipfilet
in blokjes gesneden
▢
400
gram
kastanje champignons
in blokjes gesneden
▢
1
ui
klein gesnipperd
▢
3
eetlepel(s)
Greensweet syrup
of honing
▢
4
eetlepel(s)
ketjap medja
of manis
▢
3
eetlepel(s)
witte wijn-azijn
▢
4
eetlepel(s)
tomatenketchup
Heinz
▢
½
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
½
eetlepel(s)
sambal manis
▢
½
eetlepel(s)
sambal brandal
▢
½
eetlepel(s)
Dijon mosterd
▢
3
eetlepel(s)
pindakaas
Calvé
▢
1
zakje
nasi mix
▢
2
kleine
maggiblokjes
verkruimeld
▢
3
eetlepel(s)
kokosrasp
▢
peper
▢
bloem
▢
zout
optioneel
▢
gebakken uitjes
voor over het gerecht
Instructies
Bestrooi de kipfilet blokjes met wat peper, zout en flink wat bloem.
Meng alles door elkaar (behalve de gebakken uitjes) en laat minimaal 3 uur intrekken (liefst een hele nacht).
Doe alles, op kamertemperatuur!, 2,5 uur op low in de slowcooker.
Strooi de gebakken uitjes over de kip.
Eet smakelijk!
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met bami, nasi, rijst, patat, sperzieboontjes, wokgroente, zoetzure komkommer of atjar.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gevogelte
/
Kip
/
Slowcooker
Land van herkomst
Nederland