Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sannie's Eieren in Pittige Paprika-Tomatensaus
naar een recept van Sandra Kemna
Porties:
4
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
snijplank
mes
houten lepel
Ingrediënten
▢
8
eieren
hard gekookt en in de lengte doormidden gesneden
▢
1
pak
gezeefde tomaat
500 ml
▢
1
pot
geroosterde gele paprika
zonder olie, uitgelekt en gesneden
▢
1
grote
ui
gesnipperd
▢
4
tenen
knoflook
geplet en fijngehakt
▢
3
tomaten
in blokjes
▢
1
rode peper
zaden en zaadlijsten verwijderd en klein gesneden
▢
½
eetlepel
Garam Masala kruiden
Jonnie Boer
▢
½
eetlepel
sambal badjak
▢
½
eetlepel
gerookt paprikapoeder
▢
2
eetlepels
Greensweet Stevia Brown of bruine suiker
▢
2
kleine
maggiblokjes
verkruimeld
▢
150
ml
Alpro Cuisine Soja light of gewone kookroom
▢
2
eetlepels
balsamicoazijn
▢
2
eetlepels
limoensap
▢
Zwarte peper en zout naar smaak
▢
2
eetlepels
Becel light
Instructies
Voorbereiding:
Verhit de Becel light in een koekenpan op middelhoog vuur.
Fruit de gesnipperde ui, rode peper en knoflook tot ze zacht en geurig zijn, ongeveer 3-4 minuten.
Bereiding van de saus:
Voeg de blokjes tomaat en gesneden geroosterde gele paprika toe aan de pan.
Roerbak dit mengsel ongeveer 5 minuten.
Voeg de gezeefde tomaat, Greensweet Stevia Brown, gerookt paprikapoeder, Garam Masala kruiden, sambal badjak, verkruimelde maggiblokjes, balsamicoazijn en limoensap toe.
Laat dit mengsel ongeveer 5 minuten pruttelen op laag vuur.
Afwerking van de saus:
Voeg de Alpro Cuisine Soja toe aan de saus en roer alles goed door.
Proef de saus en breng op smaak met zwarte peper en eventueel zout naar smaak.
Toevoegen van de eieren:
Leg de gehalveerde eieren met het eigeel naar boven in de saus.
Laat ze ongeveer 2 minuten doorwarmen zodat ze de smaak van de saus opnemen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer de eieren in pittige paprika-tomatensaus met bruine gebakken bloemkoolrijst en zoetzure komkommer-rode ui.
Een lichte, fruitige witte wijn zoals een Sauvignon Blanc of een droge Riesling past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
250
kcal
|
koolhydraten:
15
g
|
Protein:
12
g
|
Vet:
15
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
8
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Ei
/
Groenten
/
Hoofdgerechten
Land van herkomst
Internationaal
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch