1chorizo of salami worst, 200 gram, klein gesneden
1blikgepelde tomaat400 gram (klein gesneden)
1potjepesto rosso190 gram
100mlrode wijn
1klein blikjetomatenpuree70 gram
200mlcrème fraiche
1theelepelcayennepeper
1pakspinaziefijngehakte Iglo, 750 gram
1runder bouillonblokjeverkruimeld
4eetlepel(s)panko
1zakje geraspte pittige (oude)kaas175 gram
Instructies
Smeer over de bodem van de springvorm 6 eetlepels van de gesneden gepelde tomaat uit en verdeel de 4 eetlepels panko eroverheen.
Bak de klein gesneden speklapjes zonder boter tot de blokjes goed bruin zijn.
Doe de chorizo/salami erbij en bak even kort mee.
Voeg de tomatenpuree toe en roerbak even mee.
Blus af met de rode wijn en laat indikken.
Doe de spinazie erbij en laat ontdooien en warm worden.
Doe de pesto, de cayennepeper, het verkruimelde bouillonblokje en het restant van de gepelde tomaat erbij en roer goed door elkaar.
Doe de crème fraiche erbij en laat nog 10 minuutjes pruttelen (zonder deksel op de pan).
Draai het vuur uit en meng een zakje oude geraspte kaas door het gerecht.
Vul de pijpen met het mengsel.
Zet gevulde pasta pijpen rechtop in de springvorm, zo dicht mogelijk tegen elkaar aan.
Leg daar bovenop ook gevulde pastapijpen en smeer er nog wat van het mengsel overheen.
Zet de springvorm op een rekje in de slowcooker, doe het deksel erop en zet 3,5 uur op low.
Haal de springvorm eruit, maak hem voorzichtig los en je taart is klaar, makkelijk in punten te snijden.
Notities / Tips / Wijnadvies
In de ovale 6 liter Russel & Hobbs slowcooker past precies een 18 cm springvorm zonder uitstekende rand aan de onderkant. Deze heb ik zelf gekocht bij Albert Heijn en die past mooi.