Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sannie’s Pastataart uit de Slowcooker
naar een recept van
Sandra Kemna
Lekker met wat Italiaanse salade: Rucola, tomaatjes, mozzarella, basilicum, balsamico-azijn, ui in ringen. olijfolie, wat gedroogde oregano en peper en zout.
Porties:
4
Bereidingstijd:
4
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Springvorm (18 cm Ø)
Klein rekje voor onderin de slowcooker
Crockpot / Slowcooker
bakspray
Ingrediënten
▢
⅔
zak
grote pastapijpen
pasta moet groot genoeg zijn om te vullen
▢
1000
gram
bolognese saus
zelfgemaakt of kant-en-klaar uit een pot
▢
200
gram
geraspte pittige oude kaas
▢
Beetje
bakspray
Instructies
Voorbereiding:
Zet een klein rekje (of onderzetter) in de slowcooker en spuit de slowcooker in met wat bakspray.
Spuit ook de binnenkant van de springvorm licht in met bakspray.
Bodemlaag:
Doe een klein laagje bolognese saus onderin de springvorm en smeer dit over de bodem uit.
Vullen van de pastapijpen:
Vul de pastapijpen met de bolognese saus en zet ze rechtop in de springvorm.
Zorg ervoor dat de pastapijpen dicht tegen elkaar aan staan.
Druk goed aan zodat de pastapijpen stevig staan.
Kaaslaag:
Strooi een beetje geraspte kaas over de gevulde pastapijpen en druk dit goed aan.
Koken in de slowcooker:
Zet de springvorm op het rekje in de slowcooker.
Doe het deksel op de slowcooker en zet deze 3,5 uur op de stand 'low'.
Na 3 uur, strooi de rest van de geraspte kaas over de pastataart en laat nog een half uur mee smelten met het deksel erop.
Serveren:
Haal de springvorm voorzichtig uit de slowcooker, maak de springvorm los en snijd de pastataart in punten.
Serveren met:
Italiaanse salade: rucola, tomaatjes, mozzarella, basilicum, balsamicoazijn, ui in ringen, olijfolie, gedroogde oregano, peper en zout.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Een volle rode wijn zoals een Chianti of een Sangiovese past goed bij dit gerecht.
Voedingswaarden
Calories:
600
kcal
|
koolhydraten:
70
g
|
Protein:
25
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
3
g
|
Sugar:
10
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hartige taart
/
Hoofdgerechten
/
Kaas
/
Pasta
Land van herkomst
Italië
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch