Bestrooi de vleesblokjes met peper, zout en bloem.
Bak de uien even aan in de PAM spray. (Ik heb een uitneembare pan in mijn slowcooker, heb je dat niet moet je dat even in een andere pan doen en later overgooien).
Voeg dan de knoflook, trassipasta, tomatenpuree, tamarinde pasta en Greensweet Stevia Brown toe en roerbak goed door elkaar.
Doe dan het vlees erbij en bak een paar minuutjes al roerend er doorheen.
Voeg dan de sambal, verse gember, laos, djinten, kurkuma, sambal, ketoembar (korianderpoeder), maggiblokjes en zzout toe. Roerbak goed door elkaar.
Doe de kokosmelk, steranijs, daun salam (Indonesisch laurierblad), djeroek poeroet (limoenblad), de gekneusde serehstengels (citroengras) erbij en de kokosrasp erbij en roer alles goed door elkaar.
Zet de pan in terug in de houder van de slowcooker of gooi het over in de slowcooker als je het in een aparte pan hebt gemaakt.
Doe de deksel erop.
Zet de slowcooker 9 uur op low.
Haal het laatste uur de serehstengels, daun salam, steranijs en limoenblaadjes eruit halen en haal de deksel eraf. Laat nog een uurtje op low staan zonder deksel..
Notities / Tips / Wijnadvies
De daun salam, de djeroek poeroet en de serehstengels zijn uitermate geschikt om in de vriezer te hebben. Ik haal altijd een hele zak bij de toko en vries dat dan in. Zo grijp ik nooit mis.