Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Kleiner
Normaal
Groter
Sannie's Thaise wok
voor 4 personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
1
pak
rijst
naar keus gekookt volgens de verpakking
▢
500
gram
rundergehakt
mager
▢
1
zak
Japanse wokgroente
400 gram
▢
1
zak
Thaise wokgroente
400 gram
▢
250
gram
kastanjechampignons
(in blokjes gesneden)
▢
1
bosje
lente-uitjes
in ringen gesneden
▢
1
stukje
gember
klein gehakt
▢
4
teentjes
knoflook
geplet en klein gehakt
▢
2
rode pepers
klein gesneden
▢
1
plantje
basilicum
de blaadjes
▢
4
eetlepel(s)
ketjap medja
of 1 asin en 1 manis
▢
2
eetlepel(s)
sesamolie
▢
4
eetlepel(s)
Oestersaus
▢
2
eetlepel(s)
Greensweet Stevia Brown
of bruine suiker
▢
2
blokjes
groentebouillon
opgelost in 50 ml heet water
Optioneel:
▢
gebakken uitjes
▢
casave
Instructies
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
Bak het gehakt rul in 1 eetlepel sesamolie.
Voeg de Greensweet Stevia Brown, gember, knoflook en pepers toe en roerbak een minuutje goed op hoog vuur.
Doe dan de champignons en alle wokgroente erbij en roerbak 5 minuutjes op hoog vuur.
Voeg dan de ketjap, de oestersaus, nog 1 eetlepel sesamolie en de bouillon toe.
Roerbak goed door elkaar en laat 5 minuutjes zachtjes opstaan.
Zet het vuur uit en roer de basilicum blaadjes erdoor.
Bestrooi het gerecht met de lente uitjes .
Eet smakelijk!
Lekker met casave en gebakken uitjes.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Roerbakken / Wokken
/
Rundvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Thailand