Fruit de ui en de knoflook even aan in de bakboter en voeg de tomatenpuree toe.
Roerbak kort mee en blus af met de rode wijn.
Doe de Italiaanse groente erbij met de tomatenpulp en roerbak een paar minuutjes.
Rul dan het gehakt hierin los.
Voeg dan de pastasaus, Italiaanse kruiden, sambal, bouillonpoeder en gerookt paprikapoeder toe en roer door elkaar tot het warm is. Proef even en voeg eventueel peper toe naar smaak (ik heb dat niet gedaan want ik vond het goed op smaak).
Doe dan een laagje saus onderin de slowcooker, gevolgd door een laagje tortellini (niet voorgekookt), herhaal dit (ik had 3 laagjes tortellini) en sluit ook af met de saus.
Zet de slowcooker 3,5 uur op low.
Doe na 3,5 uur de basilicumblaadjes en de mozzarella erbij, roer even goed alles door elkaar en laat nog 30 minuutjes op low staan met deksel op de pan..