Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sannie's Varkenshaas saté met Surinaamse pindasaus
Porties:
4
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
of
staafmixer
saté stokjes
grillpan
Ingrediënten
▢
800
gram
varkenshaas
in blokjes gesneden, niet te klein
Voor de marinade
▢
1
rode ui
▢
4
teentjes
knoflook
▢
3
eetlepel(s)
ketjap medja
▢
1
eetlepel(s)
5 spice kruiden
▢
1,5
eetlepel(s)
sesamolie
▢
1
eetlepel(s)
sambal oelek
▢
1
eetlepel(s)
gembersiroop
▢
1
eetlepel(s)
Greensweet syrup
of honing
Voor de pindasaus
▢
de overgebleven marinade
▢
1
eetlepel(s)
ketjap asin
zoute ketjap
▢
1
theelepel
knoflookpoeder
▢
2
eetlepel(s)
Greensweet stevia Brown
of bruine basterdsuiker
▢
1
rode ui
klein gesnipperd
▢
4
eetlepel(s)
Surinaamse pindakaas
Instructies
Meng alle ingrediënten voor de marinade in een keukenmachine of met de staafmixer tot een papje en meng met de blokjes varkenshaas.
Laat minimaal 3 uur intrekken maar het liefst een hele nacht.
Rijg de varkenshaasblokjes op de saté-stokjes (als je de saté op de barbecue gaat maken, zet dan de houten stokjes een dag in een glas water).
Pindasaus bereiden
Doe de marinade en de rode ui in een pannetje en roer dit 5 minuten op hoog vuur.
Voeg de rest van de ingrediënten toe en roer tot de pindakaas goed zacht is geworden en er een lekkere saus is ontstaan.
De saté
Bak de saté in een grillpan zonder verdere toevoeging van olie of boter om en om een paar minuten.
Het moet niet te ver door garen, dit moet een beetje op gevoel en ligt aan de dikte van je blokjes.
Ik heb ze ongeveer 4 minuutjes per kant op middelmatig vuur gedaan.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees
Land van herkomst
Nederland