Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Santa Claus Meringues
Knapperige en luchtige meringue bakjes gevuld met een heerlijke notenmousse. Deze Santa Claus meringues zijn een feestelijke traktatie perfect voor Kerst!
Porties:
8
Bereidingstijd:
2
uur
uur
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakplaat
Bakpapier
Spuitzak met grote spuitmond
Ingrediënten
▢
3
grote
eiwitten
▢
Snufje
zout
▢
½
eetlepel
maïzena
▢
125
g
poedersuiker
▢
150
g
fijngehakte hazelnoten
walnoten of pecannoten
Instructies
Verwarm de oven voor op 100 °C.
Klop de eiwitten bijna stijf en voeg een snufje zout en maïzena toe.
Klop de eiwitten heel stevig.
Voeg de poedersuiker in gedeelten toe en klop tot alles goed gemengd is.
Spatel de fijngehakte noten voorzichtig door het eiwitmengsel.
Schep het eiwitmengsel in een spuitzak met een grote spuitmond.
Spuit op een ingevette bakplaat 12 dichte cirkels van 8 cm doorsnede.
Spuit langs de buitenkant van de cirkels een opstaande rand, zodat er bakjes ontstaan.
Bak de meringue bakjes in het midden van de oven gedurende 1 1/2 uur, of tot ze droog en krokant zijn.
Laat de meringue bakjes op een rooster afkoelen.
Vul ze met chocolade-noten mousse naar keuze.
Notities / Tips / Wijnadvies
Wijnadvies:
Serveer met een glas zoete dessertwijn zoals Muscat of een bruisende Champagne om de feestelijke sfeer compleet te maken.
Voedingswaarden
Calories:
180
kcal
|
koolhydraten:
25
g
|
Protein:
4
g
|
Vet:
8
g
|
Zout:
0.2
g
|
Sugar:
20
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Winter
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch
Feestdagen etc
Kerst