Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sapperdeflappen van Onbekende Auteur
Porties:
10
stuks
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Bakpapier
Bakplaat
Oven
Ingrediënten
▢
1
pakje
bladerdeeg
diepvries, 10 plakjes
▢
1
appels
▢
1
peer
▢
1
eetlepel(s)
citroensap
▢
3
eetlepel(s)
appel-perenstroop
▢
5
eetlepel(s)
rozijnen
▢
1
theelepel
kaneelpoeder
▢
2
eetlepel(s)
suiker
Instructies
Leg het bakpapier op de bakplaat.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien (dat duurt ongeveer 10 minuten).
Schil de appel en de peer.
Snij ze in vieren en snij de klokhuizen eruit.
Snij de kwarten appel en peer in stukjes en doe ze in een kom.
'n Beetje citroensap erover, dan blijft het fruit mooi.
Schep appel-perenstroop, rozijnen en kaneel erdoor.
De vulling voor de flappen is klaar!
Op elk plakje deeg schep je in het midden wat vulling.
Strijk op de rand van zo'n plakje een heel klein beetje water.
Vouw de plakjes tot een driehoek.
Druk met de tanden van een vork de randen goed dicht (dat worden mooie kartelrandjes).
Strooi suiker over de 10 flapjes en leg ze op de bakplaat.
Schuif de bakplaat in het midden van de oven.
In 20 minuten bak je de flapjes knapperig en bruin.
Haal ze uit de oven en laat ze op de bakplaat afkoelen.
Lauwwarm zijn ze lekker en helemaal afgekoeld zijn ze ook lekker.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Fruit
/
Gebak
/
Koek
Land van herkomst
Nederland