Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Kook modus
voorkomt dat je scherm uit gaat
Sappige entrecote met pittige chorizosalsa
Een mals gebakken entrecote met een frisse, pittige chorizosalsa boordevol tomaat, jalapeño en rode ui, perfect voor een snelle en smaakvolle maaltijd.
Porties:
2
Voorbereidingstijd
15
minuten
min
Bereidingstijd:
10
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
kom
Maatlepel
mes
snijplank
Ingrediënten
▢
½
eetlepel
jalapeñopeperreepjes
potje
▢
1
rode ui
▢
2
entrecotes
ca. 125 g per stuk
▢
2
eetlepels
olie
▢
2
eetlepels
rode wijn
▢
2
takjes
koriander
▢
3
tomaten
▢
50
g
dik gesneden chorizo
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Tomaten wassen en halveren.
Zaadjes verwijderen en tomaten in kleine stukjes snijden.
Tomaat in een kom doen.
Jalapeñopeperreepjes fijn snijden en aan de tomaat toevoegen.
Chorizo in smalle reepjes snijden.
Ui pellen en fijnsnipperen.
In een koekenpan 1 eetlepel olie verhitten.
Op laag vuur 2/3 deel van de chorizo en 2/3 deel van de ui in ca.
5 minuten zacht bakken.
Met een schuimspaan uit het bakvet scheppen en aan de tomaat toevoegen.
Bakvet bewaren.
Rode wijn, ongebakken chorizo en rauwe ui aan de tomaat toevoegen.
Voorzichtig door elkaar scheppen.
Laten afkoelen.
Op smaak brengen met zout en peper.
Rest van de olie aan het bewaarde bakvet toevoegen en verhitten.
Entrecotes in ca.
6 minuten bruin bakken, halverwege keren.
Op voorverwarmde borden leggen en bestrooien met zout en peper.
Chorizosalsa erover verdelen.
Koriander erboven fijn knippen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Lekker met witte rijst en roergebakken spinazie.
Wijnadvies:
Serveer met een Spaanse rode wijn zoals een Tempranillo.
Voedingswaarden
Calories:
410
kcal
|
koolhydraten:
6
g
|
Protein:
34
g
|
Vet:
27
g
|
Zout:
2.3
g
|
Sugar:
4
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Hoofdgerechten
/
Rundvlees
/
Vlees
/
Zuidvruchten
Land van herkomst
Internationaal
Jaargetijde:
Alle Jaargetijden