Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Sappige Ribeye met Knapperige Knoflookkrieltjes
Porties:
2
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Ingrediënten
▢
500
gram
krielaardappeltjes in de schil
▢
4
eetlepels
olijfolie
▢
250
gram
ribeye
▢
1
eetlepel
azijn
▢
2
teentjes
knoflook
in plakjes
▢
100
gram
jonge bladsla
▢
50
gram
amandelen
▢
100
gram
honing-mosterddressing
Instructies
Boen de krieltjes schoon en halveer ze.
Verhit 3 eetlepels olie in een wok.
Bak de krieltjes afgedekt 5 minuten op hoog vuur, af en toe omscheppen.
Wrijf de ribeye in met azijn en de resterende olie.
Bak de ribeye in een hete koekenpan 2-3 minuten per kant tot het rosé is.
Voeg de plakjes knoflook toe aan de krieltjes en bak nog 5 minuten.
Meng de sla met de amandelen en 2 eetlepels dressing.
Leg de ribeye op een snijplank en laat het rusten.
Roer de rest van de dressing met 2-3 eetlepels water door het bakvet en warm het kort door.
Snijd de ribeye in plakjes.
Schenk de honing-mosterddressing over de ribeye, serveer met de knoflookkrieltjes en de salade.
Notities / Tips / Wijnadvies
Een volle rode wijn zoals een Malbec of Cabernet Sauvignon past goed bij de smaakvolle ribeye en de hartige knoflookkrieltjes.
Voedingswaarden
Calories:
800
kcal
|
koolhydraten:
45
g
|
Protein:
35
g
|
Vet:
55
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
12
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Rundvlees
/
Vlees