Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge koekenpan en zet apart.
Maak de sardines schoon (of laat dit doen door de visboer).
Verwijder kop, graat en ingewanden en leg ze plat open.
Bestuif de sardines met bloem.
Verhit frituurolie in een pan en bak de sardines krokant in 3-4 minuten.
Bestrooi ze na het bakken met zout en peper en leg ze op keukenpapier om uit te lekken.
Verhit de olijfolie in een koekenpan en bak de rode uien tot ze glazig zijn.
Voeg de rode wijnazijn toe, breng op smaak met kaneelpoeder en peper, en laat 2 minuten zachtjes inkoken.
Roer de rozijnen door de vinaigrette.
Leg de sardines op een serveerschaal, bestrooi ze met de geroosterde pijnboompitten en schenk de vinaigrette van rode ui eroverheen.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveer met knapperig stokbrood of als onderdeel van een tapasplank. Heerlijk met een frisse salade erbij.Wijnadvies:Combineer met een frisse witte wijn zoals een Verdejo of een droge Albariño.