Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Saté Kajoe Manis Tjina
zoete chinese saté
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
satéstokjes
Ingrediënten
▢
500
gram
varkensvlees
▢
1
ui
▢
7
tenen
knoflook
▢
2
deciliter
santen van
▢
⅛
blok
▢
1
gemalen
zoethoutstokje
Kruiden:
▢
1
eetlepel
ketoembar
▢
½
eetlepel
djinten
▢
1
theelepel
peper
▢
1
theelepel
zout
▢
1
theelepel
nootmuskaat
Instructies
Pers de knoflook uit en snijd de ui fijn.
Vermeng knoflook en ui met de kruiden en het zoethout.
Wrijf het in blokjes gesneden vlees in met ¾ van dit mengsel.
Prik het vlees aan de stokjes en rooster dit.
Besprenkel het met de saus van santen en de rest van het kruidenmengsel.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Bijgerecht
/
Varkensvlees
/
Vlees
Land van herkomst
Indonesië