Smelt de santen met wat water kort in de magnetron.
Doe knoflook, ui, specerijen, santen, sambal, citroensap en zout in de mixer en meng tot een marinade.
Voeg eventueel wat extra water toe als de marinade te dik is.
Meng de marinade goed met de kipblokjes.
Laat minimaal 3 uur marineren, of een nacht in de koelkast.
Week de satéprikkers een half uur in lauw water.
Rijg maximaal 3 kipblokjes per stokje en druk ze iets uit elkaar zonder dat ze contact verliezen.
Bestrijk de spiesjes met olijfolie voor het grillen.
Gril op een hete barbecue en draai ze continu om aanbranden te voorkomen.
Bestrijk eventueel nogmaals met olie tijdens het grillen.
Bestrooi rijkelijk met zout als ze goudbruin zijn en serveer direct.
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:Serveer met frisse atjar en lontong of witte rijst.Wijnadvies:Combineer met een lichtgekoelde rosé of een frisse witte wijn zoals Sauvignon Blanc.