Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
Equipment
Notities
Voedingswaarde-etiket
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Savooiekoolrolletjes met Gehakt
Porties:
4
Voorbereidingstijd
20
minuten
min
Bereidingstijd:
30
minuten
minuten
Total time
50
minuten
minuten
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
ovenschaal
Koekenpan
kookpan
keukengaren
Ingrediënten
▢
1
scheutje
azijn
▢
40
g
boter
▢
500
g
gehakt
▢
1
kleine
savooiekool
▢
2
uien
▢
Peper
▢
Zout
Instructies
Maak de kool schoon en breek de bladeren eraf.
Kook de bladeren 10 minuten in ruim water met zout en laat ze uitlekken.
Meng het gehakt met zout, peper en gesnipperde ui en verdeel het in balletjes.
Bak de balletjes in de boter bruin, maar niet gaar.
Leg de balletjes op de koolbladeren, rol op en bind vast met keukengaren.
Beboter een ovenschaal en leg de rolletjes erin.
Bak de gesnipperde ui in de bakboter van het gehakt en blus af met azijn.
Giet dit over de rolletjes.
Dek de schaal af en bak de rolletjes 20 minuten in de voorverwarmde oven (220°C).
Notities / Tips / Wijnadvies
Serveertip:
Serveer met gekookte aardappelen en jus.
Wijnadvies:
Een stevige rode wijn, zoals een Merlot of een Chianti.
Voedingswaarden
Calories:
400
kcal
|
koolhydraten:
10
g
|
Protein:
30
g
|
Vet:
25
g
|
Zout:
1.5
g
|
Sugar:
5
g
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Groenten
/
Hoofdgerechten
/
Vlees
Land van herkomst
Noort Brabant
Jaargetijde:
Herfst
/
Winter