Ga terug
Email Link
Afdrukken
Afbeelding recept
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scampi’s met berenburg
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Ingrediënten
▢
24
grote
rauwe scampi's
reuzengarnalen
▢
1
kleine
ui
sjalot
▢
1
teentje
knoflook
▢
½
groene of rode Spaanse peper
of een hele
▢
2
eetlepel(s)
olijfolie
▢
½
dl
berenburg
Instructies
Pel de scampi's en maak ze schoon (van binnen en buiten).
Snij de peper en look in kleine stukjes.
Verhit de olijfolie in een wok en bak de ui, look en peper hierin al roerend glazig.
Voeg de scampi's toe en laat deze al scheppend in 3-4 minuten gaar worden.
Doe nu de berenburg bij het gerecht en flambeer het geheel.
De scampi's direkt serveren.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Voorgerechten
/
Zeevruchten
Land van herkomst
Friesland
/
Nederland