Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Scampi's Vindaloo
Porties:
6
personen
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
Ingrediënten
▢
1
eetlepel
knoflook
in reepjes
▢
1
eetlepel verse
rode chilipeper
in reepjes
▢
2
theelepel
komijnzaad
gemalen
▢
1
theelepel
mosterdzaadjes
▢
1
theelepel
versgemalen zwarte peper
▢
1
theelepel
kurkuma
gemalen
▢
0,6
dl
witte wijnazijn
▢
0,6
dl
olie
▢
1
grote
ui
gemalen
▢
1
kg
scampi's
gepelde
▢
1½
dl
water
▢
1
theelepel
zout
Instructies
Maal de knoflook, chili, komijn, mosterd, peperkorrels, kurkuma met 2 eetlepels azijn fijn in een keukenmachine.
Verhit de olie en bak de gemalen ui lichtbruin.
Voeg het kruidenmengsel toe en roerbak tot het mengsel roodachtig wordt.
Voeg de scampi's toe en roerbak 10 minuten.
Voeg de rest van de azijn, het water en het zout toe en laat nog 5 minuten sudderen.
Er zal weinig saus zijn.
Dien de scampi's warm op.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vis
/
Zeevruchten
Land van herkomst
India