Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Schnitzel in romige paprikasaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Keukenmachine
aluminiumfolie
Ingrediënten
▢
2
grote
rode paprika's
▢
8
gr
oregano
verse
▢
4
varkensschnitzels
ongepaneerde
▢
zout
▢
2
theelepels
Paprikapoeder
pikante
▢
60
gr
boter
▢
1
teentje
knoflook
▢
1
theelepel
kruidenbouillonpoeder
▢
1
beker
crème fraîche
125 ml
▢
versgemalen zwarte peper
Instructies
Pel en snipper de ui.
Maak de paprika's schoon, was ze en snijd ze in stukken.
Knip in een kopje de oregano fijn.
Pureer in een keukenmachine of met een staafmixer de paprika en de oregano met 3 eetlepels water.
Halveer de schnitzels en bestrooi ze met zout en 1 theelepel paprikapoeder.
Verhit in een grote koekenpan 1/3 deel van de boter.
Bak de helft van de schnitzels in ca 4 minuten bruin en gaar, Keer ze halverwege.
Leg ze op een bord en houd ze onder aluminiumfolie warm.
Bak op dezelfde manier de rest van de schnitzels.
Verhit in het bakvet de rest van de boter.
Bak de ui al omscheppend ca 2 minuten.
Pel de knoflook en pers hem erboven uit.
Voeg de rest van de paprikapoeder toe en laat nog ca 1/2 minuut al omscheppend bakken.
Voeg de paprikapuree en de bouillonpoeder toe en breng het geheel al roerend aan de kook.
Laat onafgedekt ca 2 minuten zachtjes sudderen.
Voeg de crème fraîche toe en verwarm al roerend nog ca 2 minuten tot een gladde saus ontstaat.
Breng op smaak met zout en peper.
Leg de schnitzels in de saus en verwarm ze nog ca 1 minuut mee.
Serveer met pasta en snijbonen.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Varkensvlees