Ga terug
Email Link
Afdrukken
Equipment
Notities
–
+
servings
Kleiner
Normaal
Groter
Schnitzelreepjes met sinaasappelsaus
Porties:
4
Deel dit recept via E-mail
Deel op Facebook
Recept afdrukken
Equipment
Koekenpan
Steelpan
Ingrediënten
▢
10
g
verse gemberwortel
▢
1
rode peper
▢
4
Tivall schnitzels
400 g,
▢
3 ½
eetlepel
olie
▢
⅔
theelepel
ketoembar
▢
1
dl
vers sinaasappelsap
▢
1
dl
rode port
▢
3
theelepels
allesbinder
▢
Chinese sojasaus
▢
versgemalen
▢
peper
▢
1½
eetlepel
sinaasappelmarmelade,
Instructies
Gember dun schillen, in plakjes snijden en heel fijn hakken.
Peper schoonmaken, halveren en in kleine stukjes snijden.
Schnitzels in reepjes snijden.
In koekenpan 3 eetlepels olie verhitten.
Schnitzelreepjes op middelhoog vuur in ca. 5 minuten bruin en knapperig bakken, af en toe omscheppen.
Laatste minuut gember en peper meebakken.
In steelpan rest van olie verhitten.
Koriander enkele seconden al roerend bakken.
Sinaasappelsap, port en marmelade toevoegen.
Saus aan de kook brengen en marmelade laten oplossen.
Saus binden met allesbinder.
Op smaak brengen met enkele druppels sojasaus en weinig peper.
Enkele eetlepels saus over vier borden verdelen en schnitzelreepjes erop scheppen.
Rest van saus apart serveren.
Notities / Tips / Wijnadvies
Lekker met gegratineerde aardappels en broccoli.
--------------------------------------------------------------------------------------------------
Recept categorieën
Vleesvervangers
Geschikt voor Dieët:
Vegetarisch